PhD at Linkoping 2024

From emcawiki
Jump to: navigation, search
LinkopingPhD2024
Type Job
Categories (tags) Uncategorized
Dates 2023/12/01 - 2024/01/21
Link https://liu.se/jobba-pa-liu/lediga-jobb/23476
Address Linkoping University
Geolocation 58° 23' 52", 15° 34' 34"
Abstract due
Submission deadline 2024/01/21
Final version due
Notification date
Tweet .@ProfSalWiggins is seeking a PhD student to work on a new project on reducing food waste in preschools. Swedish and English needed. Experience in DP/CA/ #EMCA highly valued. Deadline 21st Jan 2024
Export for iCalendar

PhD at Linkoping 2024:


Details:

Doktorand i psykologi

Tillbaka till lediga jobb

Ref LiU-2023-05236

Vi har kraften från över 40 000 studenter och medarbetare. Studenter som ger framtidshopp. Medarbetare som varje dag bidrar till att Linköpings universitet tar sig an samtidens utmaningar. Vår värdegrund vilar på trovärdighet, tillit och trygghet. Genom att vara modiga, tänka fritt och göra nytt skapar vi tillsammans, med stora och små handlingar, en bättre framtid. Välkommen att söka jobb hos oss! Vi söker nu en doktorand i psykologi.

Dina arbetsuppgifter Doktorandtjänsten ingår i ett pratiknära forskningsprojekt om att minska matsvinn vid förskolans måltider. Forskningen har särskilt fokus på interaktion vid matbordet och syftar till att bidra med vetenskapligt grundad kunskap till förskolans dagliga verksamhet.

Som doktorand ägnar du dig åt forskarutbildning och arbetar inom forskningsprojektet. Här ingår bland annat analys av videodata, publicering av forskningsresultat samt utveckling av pedagogiska hjälpmedel i samarbete med förskolorna. I ditt arbete kan även ingå att undervisa eller att delta i andra institutionsuppdrag upp till 20% av heltid.

Dina kvalifikationer Du har avlagt examen på avancerad nivå eller slutfört kurser om minst 240 högskolepoäng varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå eller på något annat sätt förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper. Vi ser gärna att du har examen inom psykologi, sociologi, språkvetenskap eller likvärdigt ämne. Även relevant tvärvetenskaplig grundutbildning kan komma ifråga.

Dokumenterad kunskap inom diskursiv psykologi, konversationsanalys eller annan inriktning mot social interaktion samt skicklighet i att arbeta med videoetnografiska metoder är särskilt meriterande. Erfarenheter av förskolemiljö och god samarbetsförmåga är också meriterande. Vidare bör den sökande besitta goda kunskaper i både svenska och engelska i såväl tal som skrift.

En samlad bedömning kommer att göras av de sökandes förmåga att tillgodogöra sig forskarutbildningen. Vid urvalet beaktas studieresultat som visar på förmåga till självständigt omdöme och kritisk analys samt god skrivförmåga. De mest meriterade kandidaterna kommer att genomföra skriftliga prov på svenska och engelska och kallas till intervju.

En avsiktsförklaring på högst tre A4-sidor ska bifogas ansökan. Avsiktsförklaringen ska innehålla beskrivning av de sökandes akademiska meriter och eventuell forskningserfarenhet samt en beskrivning av hur medverkan i projektet passar in i den sökandes vetenskapliga intressen.

Din arbetsplats Du kommer arbeta vid Avdelningen för psykologi som bedriver forskning samt grundutbildning och forskarutbildning inom psykologi.

Institutionen för beteendevetenskap och lärande rymmer flera forskningsmiljöer som både disciplinärt och i tvärvetenskaplig samverkan bidrar med kunskaper inom samhällsområden som arbete och arbetsliv, psykisk hälsa, funktionsnedsättningar hos barn och vuxna, skola och ett livslångt lärande.

Om anställningen I samband med tillträde till anställningen kommer du att antas till forskarutbildningen. Läs mer om respektive fakultets forskarutbildning här.

Anställningen är tidsbegränsad till fyra år heltid. Du anställs till en början på ett år, och därefter förnyas anställningen med högst två år i taget, utifrån uppnådd studieplan. Förlängning av anställning upp till fem år sker utifrån grad av undervisnings- och institutionsuppdrag. Vid särskilda skäl kan ytterligare förlängning ske.

Tillträde enligt överenskommelse under första kvartalet 2024.

Lön och förmåner Doktorandlönen regleras utifrån en lokalt avtalad lönestege. Läs mer om förmåner för anställda här.

Fackliga kontaktpersoner Information om fackliga kontaktpersoner, se Hjälp för sökande.

Ansökan Du söker denna anställning genom att klicka på knappen ”Ansök” nedan. Din ansökan ska vara Linköpings universitet tillhanda senast den 21 januari 2024. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag beaktas inte.

Vi välkomnar sökande med olika bakgrund, erfarenheter och perspektiv, det berikar och utvecklar vår verksamhet. För oss är det självklart att värna om allas lika värde, rättigheter och möjligheter. Läs om vårt arbete med Lika villkor.

Välkommen med din ansökan!


Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser. Kontaktpersoner Sally Wiggins Young

Professor

013-28 46 40

sally.wiggins.young@liu.se

Örjan Dahlström

Universitetslektor, avdelningschef

013 -28 21 00

orjan.dahlstrom@liu.se

Gesine Ensle

HR-samordnare

013-28 21 42

gesine.ensle@liu.se